Plastkort

Plastkort og løsninger hertil er et af Comets absolutte hovedområder. Herunder kan nævnes produktionssystemer og betalingsløsninger, men også andre programmer der har med plastikkort at gøre. De systemer vi har udviklet bliver anvendt til personalisering af stort set alle typer plastikkort, f.eks.:

* Kørekort
* Sygesikringskort
* Dankort og Visakort
* Simkort til mobiltelefoner.
* Mastercard og AMEX kort
* Hævekort
* Loyalitetskort
* Bibliotekskort
* Gavekort
* Benzinkort.

Vi har både arbejdet med de helt store produktionsmaskiner såsom Datacard MX6000 samt de helt små bordmodeller, som kun kan printe et par enkelte kort i minuttet.
Siden Comets opstart har vi på vidt forskellige måder arbejdet med plastkort, hvilket bedst illustreres via nogle cases:

Case 1:
Oberthur er verdens næststørste virksomhed indenfor plastikkort og var af bankerne valgt til at udskifte mere end 90% af landets Dankort, Visakort og Mastercards, da det blev besluttet at disse skulle overgå til chipkort. Comet var ansvarlig for at indkøbe og sammenstykke maskinparken, samt for størstedelen produktionssystemet. Der var tale om et system der skulle imødegå de hårde regler til sikkerhed stillet af VISA og Mastercard. Endvidere var der tale om en stram tidsplan, der krævede at man inden for 3 måneder blev klar til produktion af mere end 150.000 chipkort pr. uge. Udskiftningen der skete i 2004 blev en stor succes. Systemet anvendes den dag i dag, til bl.a. produktion af kørekort og sygesikringskort.

Case 2:
Københavns Kommune skulle indføre et kortbaseret system til styring af madkuponer, for nogle af kommunens kontanthjælpsmodtagere. Der er tale om et slags klippekortsystem, hvor klienten dagligt er berettiget til at modtage et måltid mad på kommunens regning. Comet blev valgt til at stå for rådgivning og sparring i forbindelse med opgaven.

Case 3:
Eksperimentariet havde ved indvielsen af en udstilling, ønske om at der skulle vises et lysshow baseret på indholdet fra et korts magnetstribe. Den besøgende læser et tilfældigt af sine kort via en magnetkortlæser og herefter starter systemet et lysshow samt giver noget generelt info omkring sammenhængen mellem binære tal og magnetstriber. Personens navn vises ligeledes, når dette står i magnetstriben og løsningen virker på 3 forskellige sprog. Comet udviklede systemet i C#, samt programmerede interface til de lamper der skulle tændes og slukkes under lysshowet.